ΑΓΓΛΙΚΑ Letter_size Contrast TextToSpeech
ESPA

Γνωρίζεις τον πανευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112»;

ShareThis
Δημοσίευση: 16-07-2021 13:59 | Προβολές: 710
image

Ίσως είχες πληροφορηθεί ότι σε ενημερώνει σχετικά με καταστροφές, γνώριζες όμως ότι μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν τον αριθμό όποτε αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση απειλήσει την ασφάλειά σου;

Πρόκειται για έναν αριθμό από τον οποίο μπορεί να λάβεις αλλά και στον οποίο μπορείς να αποστείλεις μήνυμα , σε περίπτωση κινδύνου.

Καλώντας το 112, από όπου βρίσκεσαι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς χρέωση, επί 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς κάρτα SIM, καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, δηλαδή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ακόμα κι αν δεν έχεις σήμα, ακόμα κι αν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, μπορείς τόσο να καλέσεις όσο και να εντοπιστείς.

Το «112» λειτουργεί τόσο ως πομπός όσο και ως δέκτης. Προειδοποιεί τους πολίτες σε περιπτώσεις ποικίλης φύσης καταστροφών, με την αποστολή μηνυμάτων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας και δέχεται μηνύματα και κλήσεις ανάγκης βοήθειας και προστασίας.

Μετέφερε την πληροφορία και μη διστάσεις να την αξιοποιήσεις όποτε βρίσκεσαι σε απειλητικές συνθήκες!

Περισσότερες πληροφορίες για το «112»: https://ec.europa.eu/digital-single-market/112

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Επιστροφή