ΑΓΓΛΙΚΑ Letter_size Contrast TextToSpeech
ESPA

Πρόγραμμα «Ευ Ζην» από την Εργοθεραπεία της Μονάδας Στήριξης (Νοέμβριος 2020)

ShareThis
Δημοσίευση: 04-11-2020 11:39 | Προβολές: 585
image

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη γιατί παλεύουμε με μια παγκόσμια πανδημία που προκαλεί φόβο, αβεβαιότητα και διαταράσσει τις συνήθειες και τις φυσιολογικές ρουτίνες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να κάνουν πράγματα για να νιώσουν καλύτερα… Το πρόβλημα είναι ότι σε δύσκολους καιρούς συνήθως επιλέγουμε λάθος (να κλειστούμε στον εαυτό μας, να φάμε περισσότερο ή πιο ανθυγιεινά, να βυθιστούμε στον υπολογιστή). Υπάρχουν όμως πολύ καλύτεροι- επιστημονικά τεκμηριωμένοι- τρόποι να διαχειριστούμε την κατάσταση και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Αυτούς τους τρόπους θα διερευνήσουμε και θα γνωρίσουμε στο Πρόγραμμα «Ευ Ζην» που θα υλοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς από την Εργοθεραπεία της Μονάδας Στήριξης και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις-δραστηριότητες που θα καλύπτουν τρεις άξονες Υγεία –Δημιουργικότητα-Οργάνωση Καθημερινότητας.

Για τον μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν

«Αισθάνομαι τη φύση» ομαδική δραστηριότητα δια ζώσης στο Μόν Ρεπό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε με την φύση και να γνωρίσουμε τα πολλαπλά οφέλη από την επαφή μαζί της

Σάββατο 15/11 11-1 μ.μ. (σε περίπτωση κακοκαιρίας η ημερομηνία θα μεταφερθεί)

«Εξερευνώντας μέσω Μandala» ομαδική διαδικτυακή δραστηριότητα, όπου θα γνωρίσουμε την βασική τεχνική του mandala και θα την χρησιμοποιήσουμε για χαλάρωση και δημιουργική έκφραση

Τετάρτη 11/11, 18/11, 25/11 6-8 μ.μ

«Βάζοντας το χρόνο στο χαρτί» ομαδική διαδικτυακή δραστηριότητα, στην οποία θα μελετήσουμε τρόπους και tips για αποτελεσματικό σχεδιασμό-οργάνωση ατομικού planner (προγράμματος δραστηριοτήτων)

Δευτέρα 9/11, 16/11, 23/11 6-8 μ.μ.

Οι δίωρες συναντήσεις είναι αυτόνομες ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να τις παρακολουθήσουν και έχουν μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 8 (οκτώ).

Παρακαλείσθε στην αίτησή σας να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας, αριθμό μητρώου,email και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και την συγκεκριμένη ημερομηνία της συνάντησης που σας ενδιαφέρει. Στείλτε την αίτησή σας το email της υπηρεσίας εργοθεραπείας της Μονάδας occupationaltherapy@ionio.gr.

Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι τρεις (μία από κάθε δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει).

Ματίνα Μανωλάκου
Υπεύθυνη Εργοθεραπείας
Μονάδας Στήριξης Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Επιστροφή