Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε έναν πρόσφατο χωρισμό από μια σχέση, την απομάκρυνση από την οικογένεια ή τον τόπο καταγωγής λόγω σπουδών και την ανάγκη διαμόρφωσης νέων φίλων και γενικότερα υποστηρικτικών δικτύων;
Η απώλεια.
Στην πρώτη περίπτωση χάνω έναν άνθρωπο που κάποτε έχω αγαπήσει, με τον οποίο έχω βιώσει σημαντικές εμπειρίες που με έχουν ορίσει συναισθηματικά.
Στην δεύτερη περίπτωση χάνω την καθημερινότητά μου, ξεφεύγω από τη ρουτίνα χρόνων, απομακρύνομαι από τους ανθρώπους και τους χώρους που μου είναι οικείοι και σημαντικοί.
Στην τρίτη περίπτωση χάνω την σταθερότητα που ως πρόσφατα είχα στη ζωή μου και καλούμαι να προσπαθήσω ξανά κάτι που συχνά φαντάζει δύσκολο και απαιτητικό.
Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις φαίνεται να προκαλούν αρκετό άγχος σε ομάδες όπως οι φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται τόσο σε «μετεφηβική» περίοδο όσο και σε φάση συνεχών μεταβάσεων και αλλαγών της ζωής τους.
Παρέα με το άγχος, έρχεται η ανασφάλεια και η αγωνία, ενώ συχνά φιλτράρονται μέσα από μια απαισιόδοξη και μη βοηθητική διάθεση.
Τέτοιου είδους συναισθηματικές δυσκολίες , μπορούν να εξομαλυνθούν μέσα από ατομικές συναντήσεις Συμβουλευτικής και Στήριξης.
Μη διστάσετε να αξιοποιήσετε τους τρόπους επικοινωνίας με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Στήριξης της Μονάδας.
Σας περιμένουμε.
Ελένη Άννα Καλούδη
Υπεύθυνη Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Φοιτητών.